duminică, 2 februarie 2020

De ce este importantă istoria?


Omul reprezintă cea mai importantă resursă a societății contemporane bazată pe democrație, informatizare și economie de piață. 
Pot spune că istoria ocupă primul loc în ansamblul disciplinelor cu impact educativ, deoarece permite reconstruirea trecutului și explicarea acestuia. Atunci când îți cunoști trecutul, poți evita repetarea unor greșeli fatale. Nu putem aprecia prezentul sau viitorul fără a ne cunoaște trecutul. Dacă nu cunoaștem istoria noastră și pe cea a altor popoare, nu avem cum să fim umani și iubitori. 
În toate lecțiile se stabilesc relații de cauzalitate între evenimente, lucru care contribuie la dezvoltarea capacității noastre intelectuale. De asemenea, ne este lărgit și orizontul geografic prin utilizarea hărților și a atlaselor istorice. 
Deși astăzi, foarte mulți tineri acreditează ideea rușinii de a fi român și a defectelor noastre ca nație, eu consider că ar trebui să știe faptul că nu există clasamente reale ale popoarelor lumii. 
Istoria este disciplina care ne dă șansa să evoluăm, doar dacă vrem să învățăm din greșelile ei. De aceea, istoria, trebuie să fie liantul dintre tineri și patrie.

Constantin Cristiana Andreea, clasa a VIII -a A

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu